Buzluk Böreği

Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 şişe maden suyu
- Yarım su bardağın sıvı yağ
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sirke
Peynirli iç harcı için;
- Bir kese beyaz peynir
- Lor
Ispanaklı iç harcı için;
- Ispanak
- 2 adet soğan
- Kara biber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufka tezgaha serilir süt ,sıvı yağ ,un sirke ,maden suyu karışımı yufkaya hoş bir halde sürülür.
- Yufka d halinde ikiye katlanır ve karşımdan tekrar sürülür.
- Yufkalar birinci olarak 2 ye kesilir kesilen 2 kesim 4 e bölünür toplada 8 e bölünür.
- Bölünen modüllere iç harçtan konur ve elif böreği üzere sarılır ve derin dondurucuya konur.
- Pişirme esnasında buzları çözülmeden 180 derecelik fırında denetimi bir formda pişirilir.Afiyet olsun. 😊.
Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





