Tuzlu Bisküvi

Tuzlu Bisküvi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı ve çok az sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam

Tuzlu Bisküvi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçleri un hariç öteki materyaller karıştırılır sonra denetimli bir formda un eklenir ve yoğurulur.
  2. İki yağlı kağıt ortasına alınan hamur merdaneyle çok ince olmayacak biçimde açılır ve kurabiye kalıbıyla kesilir.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür, çörek otu ve susam dökülür.
  4. 170 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar üzeri kızarana kadar pişirin afiyetle👌.

Tuzlu Bisküvi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Sosuna Bulanmış Kar Topları
Sakallı Poğaça
Tahinli Pekmezli Cevizli Kek
Adapazarı’nın Meşhur Islama Köftesi
Etli Nohut Yemeği
Cevizli Lokmalık Kurabiye
Hdabla | © 2025 |