Sebzeli Tavuk Haşlama

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kemiksiz tavuk incik
  • 3-4 adet orta uzunluk patates
  • 2-3 adet orta uzunluk havuç
  • 2-3 adet orta uzunluk soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 4-5 su bardağı su
  • Zeytinyağı
  • Nane
  • Tuz

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin ve havucun kabukları soyulur. Küp küp doğranır.
  2. Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır.
  3. Uygun bir tencerede zeytinyağı ile soğan ve sarımsak biraz kavrulur.
  4. Kemikleri ve derisi alınmış tavuk incik kuş başından biraz büyük olacak formda doğranır.
  5. Doğradığımız tavuklar tencereye alınır ve soğanlar ile birlikte biraz daha kavrulur.
  6. Patates ve havuçlar da ek edilir.
  7. En son su ve tuz da ek edilir.
  8. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir.
  9. Tavuklar ve sebzeler pişince nane de eklenir.
  10. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kabak Mücver
Muhallebili Petibör Pasta
Ramazan Pidesi (Ev Usulü)
Omaç ( Sivas Yöresinden)
Osmanlı Pilavı
Nefis Buram Buram Tereyağı Kokulu Tavuk Göğüslü Pilav
Hdabla | © 2025 |