Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı)

Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı) Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı toz şekeri

Ganajı için;

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 120 gram sütlü

Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için gerekli materyalleri sos tavasına alalım.
  2. Topak kalmayacak halde karıştıralım.
  3. Isınınca ocaktan alalım ve 2 paket kırılmış petibör bisküvi üzerine dökelim.
  4. Güzelce karıştırıp kelepçeli kalıbın tabanına eşit olacak halde yayalım.
  5. Kreması için gerekli malzemeleri(şanti hariç) tencereye alalım.
  6. Topak kalmayacak formda karıştıralım ve karıştırarak pişirelim.
  7. Kıvam alınca ocaktan alalım ve soğumasını bekleyelim.
  8. Bu sırada üzeri kabuk tutmasın diye orta ara karıştıralım.
  9. Soğuyunca 1 paket krem şanti ekleyelim ve mikser ile çırpalım.
  10. Hazırladığımız mozaik pasta tabanına kremamızı yayalım.
  11. Ganaj için krema ve sütlü çikolatayı sos tavasına alalım.
  12. Kısık ateşte karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.
  13. Krema ısınınca ocaktan alalım.
  14. Tamamen soğuduğunda pastayı tamamlamak için üzerine dökelim ve pastayı buzdolabına kaldıralım.
  15. En yeterli sonuç için 1 gece buzdolabında beklemeli, şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun. 🍫♥️.

Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Muffin
Kapkek
Portakallı Kek
Çilekli Enfes Tart
Islak Kurabiye
Krema Soslu Brokolili Makarna
Hdabla | © 2025 |