Perişan Kurabiye

Perişan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı (veya margarin)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un(2/2,5 su bardağı un)
  • 1 adet Türk kahvesi fincanı damla çikolata
  • 1 adet Türk kahvesi fincanı kırılmış ceviz (isteğe nazaran fındık yada kuru üzüm ekleyebilirsiniz)

Perişan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için damla çikolata ve kırılmış ceviz dışında bütün materyalleri karıştıralım.
  2. Unu denetimli ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edelim.
  3. Damla çikolata ve kırılmış cevizide ekleyip karışana kadar yoğuralım.
  4. Şekil vermeden küçük modüller ayıralım (istediğiniz boyutta yapabilirsiniz) tepsiye dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim (fırın ayarınıza nazaran kon olarak pişirelim) afiyet olsun.

Perişan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Tavuk Göğsü
Patates Püresi Yatağında Kremalı Mantarlı Tavuk
Sağlıklı Brownie (Yağ, Şeker, Un, Yumurta Yok)
Şeftalili Kek
Tahinli Kurabiye
Fasülye Kızartması
Hdabla | © 2025 |