Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba süt ve şekeri alalım. Şeker eriyene kadar çırpalım.
  2. Başka uygun bir kapta tereyağı ve sıvı yağı eritelim.
  3. Üzerine un ekleyip rengi yoğunlaşana kadar kavuralım.
  4. Ocağın altını çok açmayalım yoksa un yanar.
  5. Rengi yoğunlaşınca sütlü şerbeti dökelim.
  6. Aynı vakitte karıştıralım ki topaklanmasın.
  7. Dondurma kaşığı ile servis tabağına alalım.
  8. Üzerine isteğe nazaran tahin ve antep fıstığı ile süsleyebiliriz. Afiyet olsun!.

Videolu tanım için instagram ve tiktok hesabımı takip edebilirsiniz. İnstagram: @yildizlitarifleer tiktok: @yldzltarifler.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Renkli Salata
Nohutdan Glutensiz Ekmek
Bebek Kahvaltı
Gürcü Usulü Tavuk (Çkmeruli)
Islak Fit Kek
Karnabahar Kızartması
Hdabla | © 2025 |