Tart Kalıbında Portakal Soslu Muhallebili Kek

Tart Kalıbında Portakal Soslu Muhallebili Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Muhallebi için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
Portakal sosu için:
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Tart Kalıbında Portakal Soslu Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve karıştırın.
- Tart kalıbını yağlayıp karışımı dökün.
- 180°c evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Kürdanla denetim edip çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye koyup daima karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilini ekleyin.
- Ilınınca kekin üzerine dökün ve düzleyin.
- Portakal suyu, nişasta ve şekeri karıştırarak pişirin.
- Koyulaşınca ocaktan alıp biraz soğutun.
- Muhallebinin üzerine dikkatlice dökün ve yayın.
- Buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Tart Kalıbında Portakal Soslu Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
