Kayısıpare

Kayısıpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet taze yahut dondurulmuş kayısı
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım su bardağı toz fındık
  • 1 paket vanilya

Üzeri için ;

  • Bütün fındık

Kayısıpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kayısı ,şeker ve süt blendırdan güzelce çekiyoruz.
  2. Sonra tencereye alıyoruz ,içine tereyağı,pirinç unu, zerdeçal ,vanilya ek edip karıştırıyoruz .
  3. Ocağa alıyoruz ,kıvam alana kadar pişiriyoruz .
  4. Toz fındık ek ediyoruz ,hamur kıvamına geldiğinde ocaktan alıp soğutuyoruz.
  5. Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde modülleri elimizde yuvarlak ortasına fındık koyup afiyet yiyoruz.

Kayısıpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu
Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası
Fırında Sebze Kızartma (Efsane)
Tatlı Patates Yemeği (8 Ay+)
Mozaik Pasta
Sömelek Köftesi
Hdabla | © 2025 |