Hindistan Cevizli Kurabiye

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin (oda sıcaklığında olacak)
  • 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un (azar azar eklenecek)
  • 2 adet yumurta (sarıları hamura,beyaz kısımları dışına kullanılacak)
  • 1 pk vanilya
  • 1 kase hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki margarini derince bir kaba alın üzerine pudra şekerini,2 adet yumurtanın sarısını,5 yemek kaşığı hindistan cevizini,kabartma tozunu,vanilyayı ve unu da azar azar ekleyerek hamuru yoğurun.
  2. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak elinizde yuvarlayın.
  3. İlk evvel ayırımış oldugunuz yumurta aklarına sonra kalan hindistan cevizine her tarafını bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  4. Önceden 180c ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Ve Damla Çikolatalı Kurabiye
Çıtır Gül Böreği
İftar Menüsü
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Çiğden)
Bulgur Pilavı
2 Kişilik Muhallebi Tarifi
Hdabla | © 2025 |