Hindistan Cevizli Kurabiye

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr margarin (oda sıcaklığında olacak)
- 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un (azar azar eklenecek)
- 2 adet yumurta (sarıları hamura,beyaz kısımları dışına kullanılacak)
- 1 pk vanilya
- 1 kase hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki margarini derince bir kaba alın üzerine pudra şekerini,2 adet yumurtanın sarısını,5 yemek kaşığı hindistan cevizini,kabartma tozunu,vanilyayı ve unu da azar azar ekleyerek hamuru yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak elinizde yuvarlayın.
- İlk evvel ayırımış oldugunuz yumurta aklarına sonra kalan hindistan cevizine her tarafını bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Önceden 180c ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
