Islak Kek (Sokolatopita)

Islak Kek (Sokolatopita) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (oda ısısında)
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 buçuk su bardağı un (elenmiş olacak)
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket çikolata
Islak Kek (Sokolatopita) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba yumurta ve şekeri ekleyip çırpalım.
- Sıvı yağı ve sütü ekledikten sonra kuru materyalleri eleyip çırpalım .
- Yağladığımız tepsimize kek harcını döküp 180 derece alt üst ayarda pişirelim.
- Küçük bir tencereye kakao şekeri ekleyip karıştıralım.
- Üzerine süt ve sıvı yağını koyup pişirelim .
- Pişen sosumuzun içine yarım paket çikolatamızı ekleyip ılımaya bırakalım .
- Pişen kekimizin birinci sıcaklığı çıkınca dilimleyip sıcak sosumuzu dökelim, soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Islak Kek (Sokolatopita) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

