Islak Kek (Sokolatopita)

Islak Kek (Sokolatopita) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (oda ısısında)
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 buçuk su bardağı un (elenmiş olacak)

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket çikolata

Islak Kek (Sokolatopita) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba yumurta ve şekeri ekleyip çırpalım.
  2. Sıvı yağı ve sütü ekledikten sonra kuru materyalleri eleyip çırpalım .
  3. Yağladığımız tepsimize kek harcını döküp 180 derece alt üst ayarda pişirelim.
  4. Küçük bir tencereye kakao şekeri ekleyip karıştıralım.
  5. Üzerine süt ve sıvı yağını koyup pişirelim .
  6. Pişen sosumuzun içine yarım paket çikolatamızı ekleyip ılımaya bırakalım .
  7. Pişen kekimizin birinci sıcaklığı çıkınca dilimleyip sıcak sosumuzu dökelim, soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Islak Kek (Sokolatopita) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezogelin Çorbası Tarifi
Kuyruk Yağlı Patates Tavası
Soğan Yahnisi
Çiçek Kurabiye
Patlıcan Kebabı
Tyrokafteli Mezesi (Ekmek Üstüne)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet