Kıymalı Kol Böreği

Kıymalı Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık su
İç harcı için;
- 1 kilo kıyma
- 3- 4 orta uzunluk soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Arasına sürmek için;
- 100 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı için yağı kızdırıp küp küp doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Ardından kıymayı ve başka materyalleri de koyup güzelce pişirip kenara alıyoruz.
- Hamuru için su hariç öteki gereçleri yoğurma kabına alıp yavaş yavaş suyunu ekleyip ele yapışmayan hamur yapıyoruz.
- Hamuru 10 dk dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamuru 12 kesime ayırıp hepsini tatlı tabağı boyutunda açıyoruz.
- Erittiğimiz tereyağına sıvı yağı da ekleyip açtığımız hamurların ortasına sürerek hamurları üst üste koyuyoruz.
- Bu biçimde streçleyip 10 dk dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamuru hafif yağladığımız tezgahta elimizle incecik açıyoruz kenarlarını katılıyoruz ve kıymalı içten koyup yuvarlıyoruz.
- Yuvarlak tavaya sıra sıra diziyoruz.
- Hamurların hepsini bu türlü yapıp en son böreğin üstüne 1 yumurta sarısı ve 2 kaşık sıvı yağı karıştırıyoruz ve güzelce sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında denetimli biçimde pişiyoruz.Afiyet olsun. :).
Kıymalı Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








