Sebzeli Tavuk Yemeği

Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gr tavuk göğüs eti yahut ızgara tava kısmı (seçim size kalmış ben göğüs eti kullandım)
  • Orta uzunluk 1 soğan
  • 2-3 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yaklaşık 2 litre sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zerdeçal
  • Limon

Üzeri için;

  • Kıyılmış maydanoz

Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavaya biraz yağ koyup iri doğradığımız tavukları yüksek ateşte hafif kızartıyoruz.
  2. Daha sonra tavukları tavandan alıp tavaya muhtaçlık olursa biraz zeytinyağı ekleyip (ben eklemedim).
  3. Önceden doğradığımız soğanları alıyoruz ,bir iki çevirip akabinde havuç ve patatesi de ekleyip biraz soteliyoruz.
  4. Daha sonra tavukları da ek edip bir yemek kaşığı unu ek edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Daha sonra sıcak suyunu ekleyip 10 dk pişiriyoruz akabinde rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyip 10 dk daha pişiriyoruz.
  6. Altını kapatınca üzerine biraz limon sıkıyoruz dilerseniz maydanozu da ekleyip karıştırabilirsiniz çok lezzetli oluyor hakikaten. Şimdiden afiyet olsun 🌸.

Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek
Ağlayan Pasta
Çikolatalı Kurabiye
Glutensiz Kolay Lavaş
Soslu Spagetti
El Açması Balkabağı Böreği
Hdabla | © 2025 |