Buzluk İçin Muhteşem Katmer

Buzluk İçin Mükemmel Katmer Tanımı İçin Malzemeler
- 10 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Arası için;
- 200 grama tereyağı
- 1 ufak çay bardağı sıvı yağ
Buzluk İçin Harika Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu yoğurma kabına alalım, başka bütün malzemeyi bir kaseye koyalım ve karıştıralım, yavaş yavaş unumuza ekleyerek yoğuralım, pürüzsüz bir hamur elde edelim.
- 30 dakika mayalanmaya bırakalım 10 eşit kesime bölelim.
- Bezeler yapalım her bezeyi aça bildiğimiz kadar açalım sonra yağlayalım .
- Her yerini iki ucunu üst üste getirelim, yeniden yağ sürelim ve tekrar uçları üst üste getirip kare hale getirelim.
- Hepsini bu türlü hazır edelim sonra açalım tepsiye yağlı kâğıt yada poşet serelim hamurlarımızı sırayla tepsiye diyelim .
- Her kata poşet yayarak dolapta donduralım tek tek ayırıp poşetleye bilirsiniz yada tepside tutabilirsiniz buzluktan çıkartıp tavayı az yağların alt üst pişirin ,süper oluyor .
Not bardak ölçüm ;200 ml seniyecek olanlara afiyet olsun.
Buzluk İçin Mükemmel Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







