Petibörlü Elmalı Kek

Petibörlü Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • 1 paket petibor bisküvi

Ara kat için

  • 6 adet elma (küçük boy)
  • Yarım çay bardağından biraz fazla ezilmiş ceviz
  • Tarçın
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu

Petibörlü Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Büyük bir borcama bisküvileri diziyoruz.
  2. Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimliyoruz ve bisküvilerin üzerine diziyoruz.
  3. Üzerine tarçın ve şekeri sepiyoruz.
  4. Ayrı bir kapta şeker ve yumurtayı güzelce çırpıp öteki materyalleri karıştırıyoruz.
  5. Elmaların üzerine döküyoruz.
  6. 175 derecede ısınmış fırında pişiriyoruz.
  7. 30 dk da pişmiş üzere görünüyor lakin aldanmayın dereceyi 160 çekip pişirmeye devam edin.
  8. Soğuyunca üzerine pudra şekeri ile süsleyip servis edin.

Petibörlü Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yozgat Sarı Burma Tatlısı
Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote
Etin Tavuğun Yanına Patates Püresi
Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? (Bol Köpüklü Ve Tüm Detaylarıyla)
Çikolata Damlalı Nescafeli Kek
Mayalı Tatlı Poğaça
Hdabla | © 2025 |