Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı yada margarin
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru materyallerin hepsini eleyerek bir kaba alalım,irmik,sıvı yağ ve yumurtaları ekleyip hamur kendini toplayana kadar yoğuralım. Daha fazla yoğurmak içerisindeki yağ ölçüsünün dışarı çıkmasına sebep olur.
  2. Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yağlanmış tepsiye dizelim.
  3. Şekli ne kadar basık verirsek şerbeti o kadar uygun çeker.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp,ortalarına tabana kadar itecek halde fındıklarını koyalım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 alt üst ayar fırında 30 dk pişirelim.
  6. Şerbeti için materyalleri tencereye alıp,şekerpareleri fırına attığımız üzere ocağa alıp altını yakalım.
  7. Şeker eriyene kadar karıştıralım,şeker eridikten sonra şerbeti karıştırıyoruz bu şerbetin kesilmesine sebep olur. Yaklaşık 10dkka sonra kaynamaya başlayacaktır.
  8. Kaynadıktan sonra altı kısık formda 20dkka kaynatalım.
  9. Fırından çıkan şekerparelere sıcak şerbeti döküyoruz yaklaşık 1 saate şerbeti çekecektir. Soğuyunca servis ediyoruz.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Renkli Patates Salatası
Az Porsiyon Güllaç
Mantarlı Omlet
Ebruli Kek
Yayla Çorbası
Kahveli Bisküvili Enfes Kurabiye
Hdabla | © 2025 |