Şekerpare
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı yada margarin
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru materyallerin hepsini eleyerek bir kaba alalım,irmik,sıvı yağ ve yumurtaları ekleyip hamur kendini toplayana kadar yoğuralım. Daha fazla yoğurmak içerisindeki yağ ölçüsünün dışarı çıkmasına sebep olur.
- Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yağlanmış tepsiye dizelim.
- Şekli ne kadar basık verirsek şerbeti o kadar uygun çeker.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp,ortalarına tabana kadar itecek halde fındıklarını koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 alt üst ayar fırında 30 dk pişirelim.
- Şerbeti için materyalleri tencereye alıp,şekerpareleri fırına attığımız üzere ocağa alıp altını yakalım.
- Şeker eriyene kadar karıştıralım,şeker eridikten sonra şerbeti karıştırıyoruz bu şerbetin kesilmesine sebep olur. Yaklaşık 10dkka sonra kaynamaya başlayacaktır.
- Kaynadıktan sonra altı kısık formda 20dkka kaynatalım.
- Fırından çıkan şekerparelere sıcak şerbeti döküyoruz yaklaşık 1 saate şerbeti çekecektir. Soğuyunca servis ediyoruz.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









