İçli Köfte (Pişerken Asla Dağılma, Çatlama Olmaz!)

İçli Köfte (Pişerken Asla Dağılma, Çatlama Olmaz!) Tanımı İçin Malzemeler
İç gereci ;
- 500 gram kıyma
- 5 adet kuru soğan
- 50 gram tereyağı/ yahut margarin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardagı ceviz içi
Dış gereci ;
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur /250 ml bardak
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı kaynar su ıslatmak için
- 1 bardak kadar sıcak su
İçli Köfte (Pişerken Asla Dağılma, Çatlama Olmaz!) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım.Soğanı ince ince yemeklik doğrayın soğanları yağda kavurun.
- Başka bir tavada kıymayı kavurun kıyma suyunu çekene kadar kavrulunca içine tereyağı ek edin.
- Diğer tarafta soğanın içine salça ,tuz ve karabiber ekleyin.
- Daha sonra kavrulan kıymaya soğanı ek edin.
- Ocaktan alın ve cevizi ek edin, soğumaya bırakın.
- Dışı için; Yoğurma kabına 2 su bardağı köftelik bulguru, 1 su bardağı irmiği koyup, 2 su bardağı kaynar suyla ıslatın ve üzerini kapatın. 20 dakika ıslansın.
- Daha sonra içine soğanı rendeleyin, unu ek edin ,karabiber tuz salçayı ekleyin ve yeterlice karıştırın.
- Bir su bardağı kadar sıcak su ekleyerek toparlayın.
- İster elinizle güzelce macun kıvamında yuğurun isterseniz hamur yoğurma makinasında yoğurun.
- Macun kıvamına gelen hamurdan cevizden biraz büyük kesimler kopartın ve elinizle yuvarlayın elinizi yavaşça su ile ıslatın ve işaret parmağınızla içini oyun olabildiğince inceltin .
- Soğuttuğunuz içden 2 tatlı kaşığı kadar içine koyun ve elinizi ıslatarak köftelerin ağzını kapatın,limon formu verin kızgın bol yağda kızartın. Afiyet olsun 🥰.
İçli Köfte (Pişerken Asla Dağılma, Çatlama Olmaz!) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










