Restaurant Günlükleri Hasanpaşa Köfte Tarifi

Restaurant Günlükleri Hasanpaşa Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 kilo kıyma
  • 2 adet soğan ( rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu ( bayat ekmek kırıntısı da olur)
  • 1 tutam maydanoz

Patates püresi için;

  • 5 tane orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı dolu tereyağı

Üzeri için;

  • 250 gram kaşar peynir

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber

Restaurant Günlükleri Hasanpaşa Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köfte harcımızı hazırlamakla başlıyoruz, sırasıyla karıştırdıktan sonra yatsı biçim verip kızartıyoruz,kızaran köftelerimizi kenara alıyoruz.
  2. Başka bir tencereye tümüyle soyduğumuz patatesleri haşlıyoruz ,haşlanan patateslerimizi tenceresinden çıkartmadan suyunun muhakkak kısmını süzüp içine bir su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağını koyup blenderdan çekiyoruz.
  3. İyice krema haline gelen patates püremizi sıkma torbasını alıyoruz.
  4. Fırın tepsisine köftelerimizi sıralı bir biçimde yerleştirdikten sonra üzerine sıkma torbası ile patates püremizi sırasıyla sıkıyoruz kaşıkla da üzerine patates püresini dökebilirsiniz.
  5. Kaşar peynirimizi biraz kalın dilimler halinde keserek her köftemizin üzerine bir dilim koyuyoruz.
  6. Küçük bir tencereye sıvı yağımızı ve salçamızı alıp salçamızı güzelce kızartıyoruz üzerine göz kararı su koyup kaynatıyoruz.
  7. Sosumuzu da köftelerin üzerini geçmeyecek halde tepsimize döküyoruz.
  8. Son olarak üzerine halka halinde dilimlediğimiz domateslerimizi küçük biber dilimlerimizi koyup fırına veriyoruz.

Restaurant Günlükleri Hasanpaşa Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli İrmikli Nefis Tatlı (Çok Kolay Ve Lezzetli )
Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı)
Kabak Çorbası
Fırında Soğan Dolması
Enfes Çiçek Kurabiye
Kremalı Sebzeli Makarna
Hdabla | © 2025 |