Restaurant Günlükleri Hasanpaşa Köfte Tarifi

Restaurant Günlükleri Hasanpaşa Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 kilo kıyma
- 2 adet soğan ( rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu ( bayat ekmek kırıntısı da olur)
- 1 tutam maydanoz
Patates püresi için;
- 5 tane orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı dolu tereyağı
Üzeri için;
- 250 gram kaşar peynir
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
Restaurant Günlükleri Hasanpaşa Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfte harcımızı hazırlamakla başlıyoruz, sırasıyla karıştırdıktan sonra yatsı biçim verip kızartıyoruz,kızaran köftelerimizi kenara alıyoruz.
- Başka bir tencereye tümüyle soyduğumuz patatesleri haşlıyoruz ,haşlanan patateslerimizi tenceresinden çıkartmadan suyunun muhakkak kısmını süzüp içine bir su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağını koyup blenderdan çekiyoruz.
- İyice krema haline gelen patates püremizi sıkma torbasını alıyoruz.
- Fırın tepsisine köftelerimizi sıralı bir biçimde yerleştirdikten sonra üzerine sıkma torbası ile patates püremizi sırasıyla sıkıyoruz kaşıkla da üzerine patates püresini dökebilirsiniz.
- Kaşar peynirimizi biraz kalın dilimler halinde keserek her köftemizin üzerine bir dilim koyuyoruz.
- Küçük bir tencereye sıvı yağımızı ve salçamızı alıp salçamızı güzelce kızartıyoruz üzerine göz kararı su koyup kaynatıyoruz.
- Sosumuzu da köftelerin üzerini geçmeyecek halde tepsimize döküyoruz.
- Son olarak üzerine halka halinde dilimlediğimiz domateslerimizi küçük biber dilimlerimizi koyup fırına veriyoruz.
Restaurant Günlükleri Hasanpaşa Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

