Karadutlu Muhallebi

Karadutlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta (ne olduğu fark etmez ben mısır nişastası kullanıyorum)
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Karadut sosu için; (karadutlu içecek tozunu tanımına nazaran yapıyoruz)

  • 3 su bardağı karadut suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Karadutlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel muhallebimiz için; tereyağı ve vanilin olmadan daima karıştırarak pişiriyoruz pişince tereyağı ve vanilin ekleyip karıştırıyoruz (topaklanma olmaması için daima karıştırmak gerekiyor blendırda kullanabilirsiniz.
  2. Ardından üst tabanımızı yani karadut sosumuzu pişiriyoruz onunda topaklanması gerekiyor.
  3. Muhallebiyi kaplara doldurup birinci sıcaklığını alınca üzerine karadut sosunu döküp, buzdolabında 3-4 saat bekletip servis edebiliriz.
  4. Servis önerisi ben en alt kısmına burçak kurabiye parçalayıp erimiş tereyağıyla karıştırıp koydum böylede lezzetli oluyor isterseniz koymadan da yapabilirsiniz.

Karadutlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçi Dolgulu Limonlu Cookie
İftara Kadar Tok Tutan Sahur Salatası
Fit Tiramisu
Muhteşem Şehriye Salatası
Avokadolu Meyveli Kup (Çok Pratik Az Malzemeli)
Yumuşak Pide
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet