Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 paket sade kremşanti

Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanağı yıkayıp robotan geçirin sıvı yağ ekleyin.
  2. Ardından 2 yumurta ve 1 su bardağı şekeri çırpın yoğurt ve sıvı 1 çay bardağı yağ ekleyip karıştırın yaptığınız 1 bardak ıspanak karışımını dökün.
  3. 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, yarım çay kaşığı karbonat ekleyip fırında 180 derece 30 dakika pişirin.
  4. Fırıdan çıkan keki 1 su bardak sütle ıslatıp soğumaya bırakın 2 paket kremşantiyi hazırlayın ve keke sürün.
  5. Dilediğiniz üzere süsleyin ve soğumaya bırakın “afiyet olun”💖.

Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Buğulama
Tahinli Pankek
Sağlıklı Yulaf Keki
Güveçte Havuç Baklava
Maş Fasulyeli Salata
Mayonezli Patates Salatası – Hafif Ve Kremamsı Bir Lezzet
Hdabla | © 2025 |