Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı haşhaş

Üzeri için sos:

  • 100 gram pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı limon suyu

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Süt ,sıvı yağ ekleyip tekrar çırpılır. Limon suyu, limon kabuğu rendesi, haşhaşı da ekleyip tekrar çırpılır.
  3. En son un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip spatula yardımıyla homojen olacak biçimde karıştırılır.
  4. Yağlanmış baton kek kalıbına aktarılır ve 175 derece alt üst ayarda yaklaşık 45 dakika pişirilir.
  5. Kürdan testi yaparak denetim edilir.
  6. Sosu için bir kasede 100 gram pudra şekeri ve 2 3 yemek kaşığı limon suyu krema kıvamı alana kadar karıştırılır.
  7. Pişen kek fırından çıkınca 10 dakika dinlendirilir. Akabinde aykırı çevirerek üzerine hazırlanan sos gezdirilir. Afiyet olsun 😋.

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Çıtır Börek
Hindistan Cevizli Islak Kek Topları
Kuru Fasulye
Kornişon Salatalık Turşusu
Kayısılı Hurmalı Ara Öğün +6
Çıtır Çıtır Sapsarı Çok Kolay Biber Turşusu Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |