Şık Desenli Elmalı Tart

Şık Desenli Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

Tart hamuru için;

  • 400 gram un
  • 190 gram soğuk margarin ya da tereyağ
  • 100 gram pudra şekeri
  • 60 ml su

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 3 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tane karanfil

Şık Desenli Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmalarımızı soyup rendeledikten sonra tavaya alalım.
  2. Suyunu salana kadar pişirelim.
  3. Suyunu salam elmalarımızın içine şekeri ve öbür gerekli materyalleri ekleyip suyunu tekrar çekene kadar pişirilelim.
  4. Hamurumuz için gerekli tüm gereçleri bir kapta bir ortaya getirelim ve hamur toparlanana kadar yoğuralım.
  5. Bu adımda dikkat etmeniz gereken nokta ise kullandığınız yağın soğuk olmasıdır.
  6. Bununla birlikte yoğurma sürecini kolaylaştırmak için yapı küp küp doğrayıp koymanızı tavsiye ederim.
  7. Hamurunuz istediğiniz kıvama gelince ikiye bölelim. Ben tartı kullanarak yapıyorum; daha kesin sonuçlar için yardımcı oluyor.
  8. Hamurumuzu yuvarlak bir formda açalım; bu basamakta tart kalıbı da kullanabilirsiniz ya da yapladıktan sonra borcam da işinizi görebilir.
  9. Açtığınız hamura soğuyan harcımızı koyalım; kenarlarda 1-2 cm boşluk bırakmak üzerini kapatabilmenize yardımcı olur.
  10. Hamurun başka yarısını da tıpkı ölçüde açtıktan sonra ortasına bir kapak yerleştirelim.
  11. Kenarlara değmeyecek biçimde 8 tane kesik atalım.
  12. Kesik kenarları elimizle çimdikleyerek birleştirelim.
  13. Kapak koyduğunuz kısımda ayrılan hamuru ve artan bir kısım hamuru dekoratif gayeyle kullanabilirsiniz. Ben çiçek yapmayı tercih ettim.
  14. Kenarlarını kapattığınız tartınızı evvelce 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip, soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun !.

Şık Desenli Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Makarna
Kara Dut Suyu
3 Yufkayla Çıtır Çıtır Kruvasan Börek
Nefis Patlıcan Lazanya
Antakya Usulü Çökelek Sürk Salatası
Şiş Köfte
Hdabla | © 2025 |