Tahinli Kurabiye
Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1/2 (yarım) çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyaller karıştırılır ve yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp yuvarlak form verilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri çatlayınca fırından çıkarılır.
- Sıcakken çıkarılmamalı, kırılır. Soğuyunca servis edilir.
- Arzu edilirse pudra şekeri üzerine serpilir.Afiyet olsun.
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











