Pişmaniye Kurabiye

Pişmaniye Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında olucak 250 gram)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 3,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 3-3. 5 su bardağı)
Bulamak için;
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Pişmaniye Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına margarin yahut tereyağını, pudra şekerini ve nişastayı da ekleyip karıştırın.
- Sıvı yağ ve hindistan cevizini de ekleyip tekrar karıştırın.
- Unu denetimli ekleyin ve vanilyayıda ek edin.
- Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparın ve yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
- Bir tabağa hindistan cevizi ve pudra şekerini alıp karıştırın.
- Fırından alıp 1-2 dakika kadar dinlendirdiğiniz kurabiyeleri bulayın.
- Tamamen soğuduktan sonra servis edin. Afiyetler olsun. 💝.
Pişmaniye Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




