Antioksidan Kısırı

Antioksidan Kısırı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Bulgurun üzerine çıkacak kadar sıcak su (bulguru ıslatmak için)
  • 2 yemek kaşığı biber domates salçası karışımı (1 yemek kaşığı biber salçası + 1 yemek kaşığı domates salçası)
  • 1 küçük soğan (isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurarak eklenebilir)

Baharatlar:

  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Sumak
  • İsot
  • Tuz

Yeşillikler:

  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 3 kısım taze soğan
  • 1 adet salatalık turşusu
  • 3 yaprak marul (ben eklemedim)
  • 1 diş sarımsak (ben eklemedim)
  • 1 adet salatalık (ben eklemedim)
  • 4-5 adet çeri domates (ben eklemedim)
  • 1 adet orta uzunluk sivri biber (ben olmadığı için buzluktaki kapya biberden ekledim)
  • 1 küçük kase böğürtlen (isteyenler vişne yahut nar kullanabilir)

Sosu:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapılabilir)
  • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon suyu

Antioksidan Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bulguru sıcak suyla bir ölçü ıslatıyoruz.
  2. Kapağını kapatıp 5 dakika demlendiriyoruz.
  3. Kuru soğan kullanılacaksa; küçük bir tavada kuru soğanı ve sarımsağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile çok az kavurup salçasını ek ediyoruz.
  4. Ben kuru soğanı kavurmaya üşendiğim için nu evreyi atladım 🙂 2 dakika daha kavurup ocağı kapatıyoruz. Kuru soğan kullanılacaksa kavrulan soğan bulgurun içine eklenir.
  5. Bulgurun içine bütün baharatları, nar ekşisini ve 1 çay bardağı zeytinyağını da ek edip güzelce harmanlıyoruz.
  6. İnce ince doğradığımız yeşillikleri ek edip düzgünce karıştırıyoruz. En son domateslerimizi ek edip karıştırıyoruz.
  7. İstediğimiz bir tabağa koyup servis ediyoruz. Ben servis kademesinde da üzerine ayrıyeten nar ekşisi ve limon ekledim.
  8. Ben esmer bulgur ile beyaz bulgur karışık kullandığım için rengi daha koyu renkli oldu. Daha açık ve kırmızı renkli kısır isteyenler beyaz bulgur ile yapabilir.
  9. Kısırın içine kırmızı meyvemizi ekleyip uygunca karıştırıyoruz. (ben dondurulmuş böğürtlen kullandım. İsteyenler sevdiği bir öteki meyveyi kullanabilir. Ahududu, vişne, nar olabilir).
  10. Ben kırmızı meyveli kısırı seviyorum lakin eşim daha sade ve klasik sevdiği için ona evvelden ayırdım. Kendim için olana meyveyi ekledim. İster klasik ister meyveli olarak hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun :).

Antioksidan Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kurabiye (Tadımlık)
Beyaz Peynirli Pancar Salatası
Brokoli Salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Fındık Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet