Antioksidan Kısırı

Antioksidan Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- Bulgurun üzerine çıkacak kadar sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- 2 yemek kaşığı biber domates salçası karışımı (1 yemek kaşığı biber salçası + 1 yemek kaşığı domates salçası)
- 1 küçük soğan (isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurarak eklenebilir)
Baharatlar:
- Pul biber
- Kuru nane
- Kimyon
- Kişniş
- Sumak
- İsot
- Tuz
Yeşillikler:
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 3 kısım taze soğan
- 1 adet salatalık turşusu
- 3 yaprak marul (ben eklemedim)
- 1 diş sarımsak (ben eklemedim)
- 1 adet salatalık (ben eklemedim)
- 4-5 adet çeri domates (ben eklemedim)
- 1 adet orta uzunluk sivri biber (ben olmadığı için buzluktaki kapya biberden ekledim)
- 1 küçük kase böğürtlen (isteyenler vişne yahut nar kullanabilir)
Sosu:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapılabilir)
- 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limon suyu
Antioksidan Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulguru sıcak suyla bir ölçü ıslatıyoruz.
- Kapağını kapatıp 5 dakika demlendiriyoruz.
- Kuru soğan kullanılacaksa; küçük bir tavada kuru soğanı ve sarımsağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile çok az kavurup salçasını ek ediyoruz.
- Ben kuru soğanı kavurmaya üşendiğim için nu evreyi atladım 🙂 2 dakika daha kavurup ocağı kapatıyoruz. Kuru soğan kullanılacaksa kavrulan soğan bulgurun içine eklenir.
- Bulgurun içine bütün baharatları, nar ekşisini ve 1 çay bardağı zeytinyağını da ek edip güzelce harmanlıyoruz.
- İnce ince doğradığımız yeşillikleri ek edip düzgünce karıştırıyoruz. En son domateslerimizi ek edip karıştırıyoruz.
- İstediğimiz bir tabağa koyup servis ediyoruz. Ben servis kademesinde da üzerine ayrıyeten nar ekşisi ve limon ekledim.
- Ben esmer bulgur ile beyaz bulgur karışık kullandığım için rengi daha koyu renkli oldu. Daha açık ve kırmızı renkli kısır isteyenler beyaz bulgur ile yapabilir.
- Kısırın içine kırmızı meyvemizi ekleyip uygunca karıştırıyoruz. (ben dondurulmuş böğürtlen kullandım. İsteyenler sevdiği bir öteki meyveyi kullanabilir. Ahududu, vişne, nar olabilir).
- Ben kırmızı meyveli kısırı seviyorum lakin eşim daha sade ve klasik sevdiği için ona evvelden ayırdım. Kendim için olana meyveyi ekledim. İster klasik ister meyveli olarak hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun :).
Antioksidan Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




