Rus Salatası
Rus Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket boncuk makarna
- 3 su bardağı yoğurt
- 4 adet kornişon turşu
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet közlenmiş kırmızı kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 kutu konserve mısır
- 5 kaşık mayonez (isteğe bağlı ben kullanmadım)
Üzeri için;
- 1 tutam dere otu
- Nar
- Konserve mısır
Rus Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnalarımızı haşlamakla başlıyoruz. Bunun için kaynayan su dolu tencereye tuz ve makarnalarımızı alarak paketin gerisinde yazan müddete nazaran haşlayalım.
- Diğer tarafta havuçları ve patatesi de haşlayalım.
- Malzemelerimiz haşlanınca havuçları ve patatesi küp küp doğrayalım.
- Aynı biçimde közlenmiş biberleri ve kornişon turşuyu da doğrayalım, dilerseniz bu basamakta hazır garnitürde kullanabilirsiniz.
- Derince bir kaba haşlanmış suyu süzülmüş makarnayı koyup malzemelerimizide koyup üzerine karıştırdığımız sarmısaklı yoğurdumuzu tuz da ekleyip yeterlice tüm malzemeyi harmanlanana kadar karıştıralım.
- Yoğurt ayarını damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Ben kalıba koyup ortasına kavanoz koyup kenarlarını salatayla doldurdum, daha sonra üzerini nar mısır ,dere otu ile süsledim.
- Kavanozu çıkardım kalıptan çıkardım siz dilerseniz porsiyonluk kaselerde dilerseniz de geniş bir kasede servis edebilirsiniz. Afiyet olsun….
Rus Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














