Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası

Lokanta Yöntemi Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 kahve fincanı pilavlık bulgur
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 10 su bardağı su (bir bardağı unu ve soğanı kavurunca ekleyeceğiz)
Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinçi yıkayıp tencereye alalım.
- Üzerine tuz, 9 su bardağı su ek edip pişmeye bırakalım. Kaynayınca altını kısalım.
- Ayrı bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı ek edelim.
- Soğan ve sarımsağı ekleyip kavuralım.
- Üzerine salça ve baharatları ekleyip karıştıralım unu da ekleyip çırpıcı ile karıştırarak kavuralım.
- Üzerine ayırdığımız 1 su bardağı su ekleyip homojen olana kadar çırpalım.
- Pişen sosu çorbanın üzerine ek edip karıştıralım. Bir taşım kaynatıp altını kapatalım afiyet olsun….
Lokanta Yolu Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








