Balık Çorbası

Balık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet palamut (beyaz etli balıklar olur)
- 2 dilim limon dilimi
- 2 kol yeşil soğan soğan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- 1 tutam maydanoz
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Palamudu, 2 dilim limon, 2 kısım yeşil soğanı 5 su bardağı suyla birlikte ocağa alıp yumuşayana kadar haşlayın, pişen levreği sudan alıp etlerini ayırarak didin, suyunu süzgeçle süzüp kenara alın.
- Ayrı bir tencerede zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun, soyup tavla zarından küçük doğradığınız patates ve havucu da ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı biçimde ortada karıştırarak yumuşayana kadar kavurun, unu ekleyip 1-2 dk. daha kavurun.
- Balık suyunu ve defne yapraklarını ekleyip karıştırın ve kısık ateşte kıvamını bulana ve sebzeler büsbütün pişene kadar kaynatın.
- Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın, çorbanın suyundan bir kepçe alarak yumurta sarısı+limon suyu karışımına azar azar ek edin ve tıpkı anda süratlice çırpın, bir kepçe daha çorba ekleyip çırpmaya devam edin.
- Bu karışımı çorbaya geri ekleyip süratlice karıştırın, didilmiş balıkları ve kıvamı koyu geldiyse istediğiniz kıvama ulaşana kadar sıcak su ekleyip, bir taşım daha kaynatın, tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
Balık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






