Rulo Poğaça

Rulo Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Yeteri kadar un

Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü, suyu, şekeri ve mayayı bir tavaya alıp ılıtıyoruz.
  2. Kabın içine ılımış süt karışımı nı döktükten sonra sıvı yağ ve yumurtanın beyazını içine koyuyoruz.
  3. Ununu koyduktan sonra tuzu da ekleyerek güzelce yoğuruyoruz 1 saat dinlendiriyoruz.
  4. Dinlendikten sonra hamuru 2 ye bölüyoruz bir hamuru büyükçe açıyoruz tereyağ sürüyoruz ve zarf halinde katlayarak tekrar açıyoruz.
  5. Uzun uzun keserek rulo haline getiriyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Buğday Ekmeği
Kahvaltılık Sucuklu Kaşarlı Patates Dilimleri
Lolipop Börek
Kelebek Şeklinde Pasta Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Ekşi Tatlı Soslu Tavuk
Hdabla | © 2025 |