Fırında Somon

Fırında Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 kesim somon
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 1 adet kırmızı biber ️
- 1 adet yeşil biber
- Birkaç diş sarımsak
Sosu için;
- 2 kaşık zeytinyağı / ayçiçek yağı
- 1 kaşık pulbiber
- 1 kaşık karabiber
- 1 kaşık nane
- 1 kaşık kekik
- İsteğe nazaran tuz
Fırında Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Somonları ben marketten (şok) dondurulmuş biçimde alıp kullanıyorum. Fiyatı epey da uyguna denk geliyor üzerindeki buzları biraz kazıyıp kullanıyorum.
- Öncelikle donmuş somonlarımımızı 🍣 buzlarını biraz sıyırarak fırın tepsisinin ortasına koyuyoruz.
- Kullanacağımız gereçleri o an meskende olan gereçlere nazaran yahut istediğinize bağlı olarak seçip, istediğimiz ölçülerde kullanabilirsiniz.
- Seçtiğimiz zerzevatları istediğimiz boyutlarda doğrayıp somonun etrafına koyuyoruz.
- Ayrı bir kap içerisinde istediğimiz ölçüde zeytinyağı/ayçiçeği yağı içerisine pulbiber, karabiber, nane, kekik ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz.
- Güzelce karıştırdığımız sosumuzu somon ve sebzelerimizin üzerine döküyoruz.
- Tüm gereçleri koyduğumuz fırın tepsimizi evvelden ısıtılmış 200 derece fırına atıyoruz.
- 15-20 dakika kadar pişirdikten sonra somonumuz servise hazırdır.
Afiyet olsun 🦋
Fırında Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







