Fırında Somon

Fırında Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 kesim somon
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber ️
  • 1 adet yeşil biber
  • Birkaç diş sarımsak

Sosu için;

  • 2 kaşık zeytinyağı / ayçiçek yağı
  • 1 kaşık pulbiber
  • 1 kaşık karabiber
  • 1 kaşık nane
  • 1 kaşık kekik
  • İsteğe nazaran tuz

Fırında Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Somonları ben marketten (şok) dondurulmuş biçimde alıp kullanıyorum. Fiyatı epey da uyguna denk geliyor üzerindeki buzları biraz kazıyıp kullanıyorum.
  2. Öncelikle donmuş somonlarımımızı 🍣 buzlarını biraz sıyırarak fırın tepsisinin ortasına koyuyoruz.
  3. Kullanacağımız gereçleri o an meskende olan gereçlere nazaran yahut istediğinize bağlı olarak seçip, istediğimiz ölçülerde kullanabilirsiniz.
  4. Seçtiğimiz zerzevatları istediğimiz boyutlarda doğrayıp somonun etrafına koyuyoruz.
  5. Ayrı bir kap içerisinde istediğimiz ölçüde zeytinyağı/ayçiçeği yağı içerisine pulbiber, karabiber, nane, kekik ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz.
  6. Güzelce karıştırdığımız sosumuzu somon ve sebzelerimizin üzerine döküyoruz.
  7. Tüm gereçleri koyduğumuz fırın tepsimizi evvelden ısıtılmış 200 derece fırına atıyoruz.
  8. 15-20 dakika kadar pişirdikten sonra somonumuz servise hazırdır.

Afiyet olsun 🦋

Fırında Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Narlı Mor Lahana Salatası
Köz Biber Ve Domates Çorbası
Haşhaş Ezmeli Revani
Maş Fasülyesi Salatası
Gerçek Meyveden Narlı Lokum
Tahin Pekmezli Muhallebi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet