Restaurant Günlükleri Fırın Köfte Tarifi

Restaurant Günlükleri Fırın Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kıyma
- 3 adet soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 adet yumurta
- Çok az galeta unu
- 4-5 tane orta uzunluk patates
- 4 tane çarliston biber
- 2 tane kapya biber
- 3 yemek kaşığı salça
- 2 tane domates
Restaurant Günlükleri Fırın Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce köftelerimizin hazırlığına başlayalım. Soğanlarımızı rendeye vurup, güzelce suyunu sıkıp kenara alalım. Üzerine bir kilo kıymamızı ek edip, bir yandan da bir demet maydanozumuzu doğradıktan sonra göz kararı galeta unumuzu ve bir yumurtamızı ek edip güzelce karıştırıp, biçim verip kenara alıyoruz.
- Güzelce soyduğumuz patateslerimizi bütün halde dilimliyoruz isterseniz yarım ay formunda de dilimleyebilirsiniz.
- Sonrasında evvel köftelerimizi önlü artlı kızartıp, patateslerimizi de önlü gerili kızarttıktan sonra köfte ve patateslerimizi sıralı formda tepsimize diziyoruz.
- Başka bir tavada 1 tane kapya biberimiz iki çarliston biberimizi güzelce kızartıp, içine biraz salça ekleyip onu da kızarttıktan sonra içine su ek ediyoruz biraz kaynatıyoruz.
- Kaynattığımız bu sosu tepsiye dizdiğimiz köfte ve patatesimizin üzerine eşit biçimde dağıtıyoruz.
- Fırına vermeden evvel üzerini domates ve biberlerimizle süslüyoruz.
Restaurant Günlükleri Fırın Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

