Ramazan Pidesi (Küçük Pidecikler)

Ramazan Pidesi (Küçük Pidecikler) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya
  • 6 su bardağından biraz fazla un (kontrollü)

Üstü için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam
  • Çörek otu

Ramazan Pidesi (Küçük Pidecikler) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yoğurma kabınızın içine sütü, suyu şekeri ve mayayı koyunuz düzgünce çırpınız.
  2. Sonra öteki gereçleri ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  3. Daha sonra hamuru yarım saat dinlendirin ve dinlenen hamuru 10 bezeye bölünüz elinizle bastırara bastıra açınız. Hepsine tıpkı süreci yapınız.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, üstlerini kapatıp, tepsi mayası yapınız. Hamur 2 katına çıkıncaya kadar bekletiniz. Daha sonra elinizi ıslatarak biçim veriniz.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı ile yoğurdu karıştırıp, sürünüz en son susam ve çörek otu serpiniz.
  6. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında altı üstü uygunca kızarıncaya kadar pişiriniz.

Not:Pişirme müddeti fırından fırına değişir.

Ramazan Pidesi (Küçük Pidecikler) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Midye Börek
Tadına Doyum Olmayan Tuzlu Kurabiye
Havuçlu Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi (Şifa Gibi Çorba)
Pancarlı Cevizli Salata
Fakir Tatlısı
Tavuk Tantuni (Ekmek Tarifi İle)
Hdabla | © 2025 |