Ramazan Pidesi (Küçük Pidecikler)

Ramazan Pidesi (Küçük Pidecikler) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya
- 6 su bardağından biraz fazla un (kontrollü)
Üstü için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörek otu
Ramazan Pidesi (Küçük Pidecikler) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabınızın içine sütü, suyu şekeri ve mayayı koyunuz düzgünce çırpınız.
- Sonra öteki gereçleri ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Daha sonra hamuru yarım saat dinlendirin ve dinlenen hamuru 10 bezeye bölünüz elinizle bastırara bastıra açınız. Hepsine tıpkı süreci yapınız.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, üstlerini kapatıp, tepsi mayası yapınız. Hamur 2 katına çıkıncaya kadar bekletiniz. Daha sonra elinizi ıslatarak biçim veriniz.
- Üzerlerine yumurta sarısı ile yoğurdu karıştırıp, sürünüz en son susam ve çörek otu serpiniz.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında altı üstü uygunca kızarıncaya kadar pişiriniz.
Not:Pişirme müddeti fırından fırına değişir.
Ramazan Pidesi (Küçük Pidecikler) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






