Brokoli Çorbası

Brokoli Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram brokoli
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 lt. sıcak su
- 2 tatlı kaşığı tuz
Sosu için :
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 diş sarımsak
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çorbamız için; birinci evvel zerzevatları yıkayıp doğrayalım. Tencereye koyup sıcak suyu ek edelim. İsteyen et yahut tavuk suyu koyabilir.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika zerzevatları haşlayalım. Tuzunu ek edelim.
- Haşlanan zerzevatları blendırdan geçirelim.
- Tavaya yağları koyalım. Eriyince unu ek edip 2-3 dakika kavuralım. Ezilmiş sarımsak ve baharatları ek edelim.
- Sosu çorbamıza dökelim. Limon suyunu ek edip 10 dakika daha kaynatalım. Pratik ve lezzetli çorbamız hazır afiyet olsun.
Brokoli Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








