Elmalı Milföy

Elmalı Milföy Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane elma (benim kullandıklarım küçüktü)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 5-6 tane ceviz içi
  • 4 yaprak milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı

Üzerine serpmek için:

  • Pudra şekeri

Elmalı Milföy Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları soyup rendeleyelim, şekeri ekleyelim.
  2. Benim kullandığım elmalar tatlıydı. Şekeri elmalarınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
  3. Suyunu çekene kadar pişen elmalara tarçın ve cevizleri ekleyelim.
  4. Oda ısısında yumuşayan milföylerimizi 4 kesime bölelim.
  5. Elmalı harçtan koyarak saralım.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 200 derecede ısınmış fırına verelim.
  7. Üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Pişirdikten sonra soğumaya bırakalım ve en son pudra şekeri serperek afiyetle yiyelim. 😌

Elmalı Milföy Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısırlı Yayla Çorbası
Net Ölçülü İrmik Helvası
Çin Pilavı
Karpuz Reçeli
Kıymalı Şehriye
Şipşak Soğuk Şerbetli Kesme Tatlısı
Hdabla | © 2024 |