Zerdeçallı Kış Sebzeli Pirinç Pilavı

Zerdeçallı Kış Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 türk kahve fincanı arpa şehriye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 9-10 çiçek brokoli
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 çay bardağı su (zerdeçalı eritmek için)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz toz şeker limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Zerdeçallı Kış Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havucu ikiye üçe keselim yumuşayana kadar haşlayalım. Sonra haşlanınca kabuğu soyalım, küp doğrayalım, brokoli çiçeklere 10 dk haşlayalım. Sonra soğuk sudan geçirip süzgece alalım. Pirinci ılık tuzlu su ile yıkayıp, sonra tekrar yıkayıp, süzgece alalım.
  2. Pilav tenceresine yağları koyalım. Sonra şehriyeyi koyalım, kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanı ek edip karıştıralım. Pirinci döküp karıştıralım.
  3. Kısık ateşte iki üç dk karıştıralım. Sıcak suyunu verelim, havuç ve brokoliyi ekleyip, karıştıralım.
  4. Zerdeçalı su ile eritip, karıştıralım. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım. Suyunu çekene kadar denetim ederek pişirelim.

Zerdeçallı Kış Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Gronala
Limonlu Kurabiye
Saklı Bahçe Kurabiyesi
Yüksük Çorbası (Videolu)
Pizza Tadında Omlet
Limon Ve Sarımsak Soslu Somon
Hdabla | © 2025 |