Tahinli Pamuk Kek
Tahinli Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tahin
- 300 ml. süt
- Çeyrek paket margarin (eritilmiş)
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 2,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Tahin
- Toz şeker
Tahinli Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabına alınan yumurta ve şeker köpürene kadar 3-4 dakika çırpılır. Üzerine tahin, süt, eritilmiş margarin ve vanilya şekeri de eklenir, çırpmaya devam edilir.
- En son un ve kabartma tozu ek edilir ve süratlice çırpılır.
- Büyük uzunluk fırın kabı margarin ile yağlanır. Hazırlanan kek hamuru fırın kabına boşaltılır ve evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile denetim edebilirsiniz.
- Kek piştikten sonra 5 dakika bekletilir ve üzerine tahin sürülür. Son olarak da tahinin üzerine toz şeker serpilir. Kek soğuduktan sonra dilimlenip servis edilir. 👩🍳 Afiyet olsun.
Tahinli Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















