Peynir Dolgulu Kek

Peynir Dolgulu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 50 gram erimiş tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Arasına sürmek için;
- 300 gram peynir (ben labne ve mascarpone peynirini karıştırarak kullandım)
- 2 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
- Dondurulmuş meyve
- Pudra şekeri
Peynir Dolgulu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için fırın 150 derecede ısıtılır. Yumurta ve şeker mikserle çırpılır süt, yağ, un, mısır nişastası, kakao ve kabartma tozu ek edilir. Karıştırılarak kalıba dökülür. Ben ayarlanabilir kelepçeli kalıp kullandım.
- Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika denetimli pişirilir. Soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kek ortadan ikiye kesilir. Ortasına sürmek için mascarpone ya da labne peynir ve kakaolu fındık kreması çırpılır.
- Kekin alt kısmı süt ile ıslatılır. Krema ortasına sürülür. Ben ortasına biraz dondurulmuş kırmızı meyve de ekledim. Üst kısım da süt ile ıslatılarak üzerine konur.
- Buzdolabında soğutulur. Servis etmeden evvel üzerine pudra şekeri serpilir.
Peynir Dolgulu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






