Peynir Dolgulu Kek

Peynir Dolgulu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 50 gram erimiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Arasına sürmek için;

  • 300 gram peynir (ben labne ve mascarpone peynirini karıştırarak kullandım)
  • 2 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • Dondurulmuş meyve
  • Pudra şekeri

Peynir Dolgulu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için fırın 150 derecede ısıtılır. Yumurta ve şeker mikserle çırpılır süt, yağ, un, mısır nişastası, kakao ve kabartma tozu ek edilir. Karıştırılarak kalıba dökülür. Ben ayarlanabilir kelepçeli kalıp kullandım.
  2. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika denetimli pişirilir. Soğumaya bırakılır.
  3. Soğuyan kek ortadan ikiye kesilir. Ortasına sürmek için mascarpone ya da labne peynir ve kakaolu fındık kreması çırpılır.
  4. Kekin alt kısmı süt ile ıslatılır. Krema ortasına sürülür. Ben ortasına biraz dondurulmuş kırmızı meyve de ekledim. Üst kısım da süt ile ıslatılarak üzerine konur.
  5. Buzdolabında soğutulur. Servis etmeden evvel üzerine pudra şekeri serpilir.

Peynir Dolgulu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zebra Kekim
Poğaça Tarifi (Şekilli)
Portakallı Kek
Sütsüz Yoğurtsuz Mis Gibi Karaköy Poğaça
Kıymalı Rulo Patates
Basmati Pirinçle Garnitürlü Pilav
Hdabla | © 2025 |