Sarımsaklı Pizza Ekmek

Sarımsaklı Pizza Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un + 5 yemek kaşığı
  • 2 yemek kaşığı un (mayalandırma için)
  • 1 paket kuru maya yahut 20 gram yaş maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 diş sarımsak

Üzerine:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Dilimlenmiş zeytin

Sarımsaklı Pizza Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İnce ince doğranmış maydanoz, dereotu, ezilmiş sarımsak ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırılır.
  2. Karıştırma kabına tozşeker, 2 yemek kaşığı un, maya ve ılık suyu koyup düzgünce çırpılır ve ağzı kapatılır maya kabarana kadar (10 dakika civarı)
  3. Maya hazır olunca un, tuz ve yağı ekleyip, pürüzsüz bir hamur yoğurulur. Hamurun ağzı kapatılır ve bekletilir (hamur iki katına çıkacak şekilde)
  4. Mayalanma tamamlandığında hamurun havası alınır un serpilmiş tezgahta tepsi büyüklüğünde hamur tepsiye alınır fotoğrafta göründüğü üzere kesilir üzerine zeytinyağlı maydanozlu sos sürülür kaşar peyniri serpilir ve zeytin dizilir.
  5. 180 derece fırında (önceden ısıtılmamış olacak) pişirilir. Afiyet olsun ☺️

Sarımsaklı Pizza Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Sote
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Yazın En Kolay Fresh Tatlısı Asude
Nohutlu Pirinç Pilavı
Kıbrıs Tatlısı
Beş Çayı Menü Masası
Hdabla | © 2025 |