Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 9 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 paket instant maya
- 2 su bardağı sıcağa yakın ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytin yağ hariç tüm materyaller kap içerisinde 5 dakika kadar yoğurulur. Ele yapışan bir hamur olacak. 1 saat kabin üstü örtülerek mayalanması beklenir.
- Mayalanan hamur, pişireceğimiz kap 2 kaşık zeytinyağ ile yağlanarak kaba alınır orada da 30 dakika mayalanır. 180 derce fırında alt üst 1 saat pişirilir.
- Fırından çıkarılinca 1 saat kadar dışarıda bekletilen ekmek 1 saat sonunda havluya sarılarak poşete konur.
- 15 dilim ekmek çıkıyor. Her bir dilim 70 kalori. Afiyet olsun.
- Not:Soğumadan kesmeyin hamur olur.
Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

