Nohut Tava

Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 tane orta uzunluk domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım şu bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- İsot
Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün sebzelerimizi küp küp doğrayalım ve sarımsağımızı rendeleyelim.
- Ardından pişirme kabımızın içine doğradığımız zerzevatları koyalım (ben borcam kullandım).
- Üzerine haşlanmış nohutu koyup baharatlarımızı damak zevkimize nazaran ek edelim.
- Başka bir kasede ılık su,sıvı yağ ve salçamızı yeterlice karıştıralım.
- Elde ettiğimiz sosumuzu borcama döküp güzelce materyallerle karışmasını sağlayalım.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık yarım saat pişirelim (borcamınızın üzerini ıslattığınız pişirme kağıdı ile kapatabilirsiniz).
Herkese şimdiden afiyet olsun 😋.
Özellikle çalışan hanımlar için epey pratik lezzetli ve protein deposu bir tanım 🤩.
İster yemek sofralarınızda ana yemek olarak isterse gün menülerinizde kullanabilirsiniz 🤗.
Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



