İçli Köfte Mardin-Urfa

İçli Köfte Mardin-Urfa Tanımı İçin Malzemeler
İçli köfte;
- 2 ölçü (bardak) içli köftelik bulgur(kitel)
- 1 ölçü çiğ köftelik bulgur
- Tuz, soğuk su
İç harcı;
- 1,5 kilo soğan
- 500 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Sıvı yağ
İçli Köfte Mardin-Urfa Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulgurları karıştırıp tuz ekliyoruz, çekecek kadar soğuk su ile ıslatıp üstünü kapatıp bir gece bekletiyoruz.
- Soğanları robottan çekip sularını sıkıyoruz ve genişçe bir tavaya alıp kavurmaya bırakıyoruz.
- Sıvı yağda sararana kadar kavurduktan sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçayıda ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz.
- Baharatları da ekledikten sonra son olarak maydanozları ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Sonraki gün azar azar soğuk su ekleyerek hamuru yeterlice yoğuruyoruz.
- Avucumuza cevizden biraz büyük modüller alarak işaret parmağımızla çevire çevire incelterek açıyoruz. Kalın olmamasına dikkat edelim.
- İç harcından bir yemek kaşığı koyup ağzını kapatıyoruz. (haşlarken açılmaması için ağız kısmına yağ bulaşmamasına dikkat edelim).
- Hepini bu formda hazırlayıp ağızları üst gelecek halde tepsiye diziyoruz ki beklerken yağları akmasın.
- Kaynamış tuzlu suda haşlamaya bırakıyoruz.
- Hiç karıştırmadan iki üç kaynar geldikten sonra kevgirle alıyoruz.
- Haşlanmış içli köftemiz hazır.
- İsteyen haşladıktan sonra yağda kızartarak da tüketebilir.
★★★afiyet olsun★★★
İçli Köfte Mardin-Urfa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



