Hurma Kurusu

Hurma Kurusu Tanımı İçin Malzemeler
- Yaş hurma
Pişirme kâğıdı
Hurma Kurusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yaş hurma yıkanır ve yuvarlak biçimde, ince ince dilimlenir.
- Uygun ebatta kesilen pişirme kâğıdı uzunlamasına ikiye katlanır.
- Dilimlenen hurmalar pişirme kağıdının ortasına konur.
- Arasında hurma dilimleri olan pişirme kâğıdı dikkatli biçimde kalorifer peteğinin üzerine yerleştirilir.
- Hurma dilimleri sıcaklığa bağlı olarak 1 yahut 2 günde kuruyacaklardır. Kuru meyvemiz hazır.
Püf nokta:Kuru meyve direkt tüketilebileceği üzere kek/ pasta/kurabiye eserlerinde, süslemelerde, bitki çayında, mum yahut tütsü imalinde dahi kullanılabilir. Bu formülle portakal dilimleri de kuruttum. Bitki çayı hazırladığımda bardaklara birer dilim atarım.
Hurma Kurusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



