Anne Usulü Helva

Anne Metodu Helva Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı süt yada su

Anne Yolu Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayıp bir köşede soğumaya bırakalım, şerbetin kaynamasına gerek yok içerisinde şekerin erimesi kâfi.
  2. Sonra tereyağını eritip 2 su bardağı unu rengi dönünceye kadar kavuralım.
  3. Rengi dönen una soğumuş şerbeti dikkatlice döküp, topaklanmaması için süratlice karıştıralım ve kısık ateşte kıvam alana kadar çevirelim.
  4. Ocaktan alıp, form verip, servis edebilirsiniz.
  5. Bu helva bizim köyde yaptığımız eski tarz helvamız biz çok cıvık sevmeyiz biraz toplu katı formda severiz sizde çok cıvık helva sevmiyorsanız deneyin tadı kıvamı dayanılmaz oluyor🤗 Afiyet olsun 💐

Anne Metodu Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Yaprak Sarma
Çok Pratik Arpa Şehriye Salatası
Mercimek Köftesi
Tavuklu Çökertme Kebabı
Pamuk Gibi Tel Tel Açma
Akşam Menüsü
Hdabla | © 2025 |