Sultan Tatlısı

Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vaniin
  • 3-4 bardak ortası un

Bulamak için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket mavi haşhaş
  • Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzerine;

  • Fındık yahut ceviz

Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbet gereçlerini orta ateşte kaynatalım. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocağı kapatalım. Soğumaya bırakalım.
  2. Hamur için verdiğim materyallerden un hariç hepsini güzelce karıştıralım. Denetimli halde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde modüller koparalım. Yuvarlayarak evvel süte sonra haşhaş a bulayarak. Tepsiye dizelim üzerlerine fındık koyalım.
  4. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
  5. İlk sıcaklığı çıkan tatlara ılık şerbeti dökelim. Tatlı şerbetini çekene kadar 3-4 saat dolapta bekletelim. Deneyecek olanlara. Afiyetle 🌻

Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayvalı Kereviz Mezesi
Dereotlu Peynirli Poğaça
Revani
Kabaklı Tava Böreği
Kuşkonmaz Ve Peynirli Yumurta
Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |