Sultan Tatlısı

Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vaniin
- 3-4 bardak ortası un
Bulamak için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket mavi haşhaş
- Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Üzerine;
- Fındık yahut ceviz
Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbet gereçlerini orta ateşte kaynatalım. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocağı kapatalım. Soğumaya bırakalım.
- Hamur için verdiğim materyallerden un hariç hepsini güzelce karıştıralım. Denetimli halde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparalım. Yuvarlayarak evvel süte sonra haşhaş a bulayarak. Tepsiye dizelim üzerlerine fındık koyalım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan tatlara ılık şerbeti dökelim. Tatlı şerbetini çekene kadar 3-4 saat dolapta bekletelim. Deneyecek olanlara. Afiyetle 🌻
Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







