Kakaolu Çatlak Kurabiye Brovni Tadında

Kakaolu Çatlak Kurabiye Brovni Tadında Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Bulamak için;
- Pudra şekeri
Kakaolu Çatlak Kurabiye Brovni Tadında Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yoğuma kabına şeker, yağ, kakaoyu alıp mikserle çırpalım. Akabinde yumurtalarıda ek ederek tekrar çırpalım çabucak vanilya, un, kabartma tozu ekleyip, kaşıkla karıştıralım yumuşak bir hamur elde edilir. Çabucak üzerini streç ile kaplayalım ve en az 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra kaşık ile hamurdan kesimler alalım ve elimizle yuvarlayalım, folyo üzerine alalım. Bu evrede hamurun yumuşamaması için süratli olmalısınız.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 175°derece fırında 10-12 dakika kadar pişirelim.
- Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından aldığınızda çok yumuşak olacak. Bu nedenle tepside soğumaya bırakalım aldığınızda dağılabilir. Sonrasında soğuyan kurabiyelerinizi servis edebiliriz. Afiyet olsun deneyeceklere 🍪🍪
Kakaolu Çatlak Kurabiye Brovni Tadında Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













