Ekşili, Zencefilli, Yeşil Soğanlı Et

Ekşili, Zencefilli, Yeşil Soğanlı Et Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ taze yeşil soğan
  • 5 kol taze nane
  • 300 gram dana yada kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 silme çay kaşığı zencefil

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı kese yoğurdu yada süzme yoğurt
  • 1 adet limon et suyu

Ekşili, Zencefilli, Yeşil Soğanlı Et Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben dana eti kullandım kuzu eti kullanacaksanız direk yağda kavurup, üzerine yeşil soğanları, naneyi ek edip kavurup o formda yapabilirsiniz etin kendi suyunu kullanmak püf noktası ayrıyeten kişi sayısına nazaran materyalleri artırabilirsiniz.
  2. Öncelikle etimi kuşbaşı olacak halde doğrayıp, 1 buçuk su bardağı ile haşlayın ortada üzerindeki köpükleri alın.
  3. Su azalmaya başlayınca direk kepçe yardımı ile suyu bir yere aktarın tenceremize yağlarımızı alıp, kavuralım akabinde taze soğanlarımızı ve naneyi katıp 3 dk daha kavurun.
  4. Etin suyuna 1 su bardağı ılık su ek edip, damak tadınıza nazaran tuz karabiber kimyon ve zencefil atıp, tencereye aktarın üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşe alın 20 dakika bu biçimde pişirin.
  5. Daha sonra tabağı alın suyunu ve pişip pişmediğini denetim edin, pişmemişse az ölçüde su ek edin pişmişse 2 yemek kaşığı süzme yada kese yoğurduna 1 limon sıkıp, yemeğe ek edin bu biçimde 10 dakika pişirin. Afiyet olsun😇

Ekşili, Zencefilli, Yeşil Soğanlı Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bezelyeli Basmati Pilav
Küncülü (Susamlı) Kurabiye
Kakaolu Sultan Tatlısı
Maklube
Mercimek Krep
Kakaolu Pratik Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet