Sömelek Köfte

Sömelek Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr tek çekim kıyma
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı ılık su

Köfteleri kaynatmak için gereçler;

  • 2 lt su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Köfte sos gereçleri;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • 1 .5 çay bardağı köftenin suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine yoğurt materyalleri;

  • 250 gr süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Sömelek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kasenin içene süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, tuz ek ederek birlikte karıştırın ve bekletin.
  2. Ardından karıştırma kasenin içene bulgur irmik tuz ek ederek birlikte karıştırın ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ek ederek birlikte karıştırın ve üzerini kapatıp 10 dakika bekletin.
  3. Ardından daha sonra dinlenmiş bulgurun içine salça, kimyon, karabiber, 1 çay bardağı ılık su, un, yumurta ek ederek birlikte mutfak şefi yardımıyla makinada ben süratli bölümde 5 dakika düzgünce yoğurdum dilek eden eliyle yoğurabilir.
  4. Tepsiyi yavaşça unlayın ve elinize eldiven giyin ve yavaşça elimizi suya batırıp, köfte hamurundan modüller koparın avuç içinde form vererek tepsiye aralıklı olarak dizin.
  5. Ardından başka bir tavada zeytinyağı tereyağı domates salçası ek ederek birlikte yavaşça karıştırarak kavurun akabinde üzerine 1. 5 çay bardağı köftenin suyundan kullanın suyu ek ederek birlikte karıştırın.
  6. Son olarak pul biber yarım çay kaşığı kimyon ek ederek birlikte karıştırın, ocağın altını kapatın bir tencereye 2 litre su ek ederek birlikte kaynatın üzerine tuz ek ederek karıştırın ve köfteleri kaynayan suya bırakın.
  7. Orta ateşte 10 dakika köfteleri pişirin akabinde köfteleri süzün ve hazırlanan sosun içine köfteleri bırakın yavaşça karıştırın, akabinde kısık ateşte 10 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak köfteleri pişirmeye devam edin.
  8. Daha sonra ocağın altını kapatın servis tabağına köfteleri kaşık yardımıyla bırakın akabinde üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  9. Son olarak tavanın içinde kalan domates sostan yoğurdun üzerine gezdirin ve üzerini ince ince doğranmış maydanoz yaprakları ile birlikte süsleyin afiyet olsun 🙏🌼.

Sömelek Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Salamlı Börek Tarifim
Bülbül Yuvası
Pizza
Kıyır Kıyır Poğaça
Elmalı Cevizli Kek
Fıstıklı Çikolatalı Buzluk Kurabiyesi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet