Çilekli Borcam Pastası

Çilekli Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un.

Kreması için;

  • 1.5 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için;

  • 1 kase çilek
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Ayrıca;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı beyaz damla çikolata (isteğe bağlı)

Çilekli Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebisi için gerekli materyalleri uygun bir tencereye alın. Yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra blenderden geçin. İçerisine beyaz damla çikolata ekledim elinizde yoksa kullanmaya bilirsiniz.
  2. Keki için; yumurta ve şekeri çırpın. Su ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, vanilya ve unu ek edip son sefer homojen olacak biçimde karıştırın.
  3. Yağlanmış dikdörtgen borcama kek hamurunu yayın. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Keki soğuk süt ile ıslatın ve üzerine hazırladığımı kremayı yayın.
  4. Son olarak sosu için çilekleri ince ince doğrayıp uygun bir tencereye alın. Dilerseniz çilekleri robottanda geçebilirsiniz.
  5. Üzerine sosu için gerekli materyalleri ek edin. Daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin. Soğumasını beklemeden kremanın üzerine sosu yayın.
  6. Üzerini streç sinemayla kapatıp dolapta en az 2-3 saat dinlendirin. Tatlımız hazır, deneyeceklere afiyet olsun🌸🌸.

Çilekli Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kupta Albeni
Taze Fasulye
Kremalı Tavuk Göğsü
Kakaolu, Kremalı, Bisküvili, Çikolatalı, Sütlü Tatlı
Yeşil Mercimekli Ekmek
Yulaf Bowl
Hdabla | © 2025 |