Harire(meşhur Mardin Tatlısı)
Harire(meşhur Mardin Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 ml soğuk süt
- 500 ml soğuk su
- 150 ml pekmez
- 1 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
- Yarım çay bardağı şeker
Harire(meşhur Mardin Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı hariç bütün materyalleri bir tencerede yeterlice karıştırıyoruz.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Bir iki kaynar geldikten sonra ocaktan alıyoruz.
- Tereyağını ve ufalttığımız cevizleri ekleyip, karıştırıyoruz.
- Kaselere paylaştırıp ılıyınca buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuyunca tüketilebilir. Afiyet olsun 🍮.
Harire(meşhur Mardin Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








