Rulo Pasta

Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (küçükse 4)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı ılık su
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Krema için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker

Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. ‌Kek için; öncelikle yumurta beyazını ve sarısını farklı kaplarda yarım su bardağı şekerle çırpıyoruz.
  2. Çırptığımız yumurta sarısına sıvı yağ ve su ekleyip karıştırıyoruz. Söndürmeden çırpılmış yumurta beyazını ekliyoruz. Geriye kalan materyalleri ekleyip, karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküyoruz.
  3. 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz. Fazla kızarmaması lazım.
  4. Kreması için; tencereye bütün materyalleri koyup pişiriyoruz. Soğuduktan sonra blendırdan geçiyoruz.
  5. Pişen keki yağlı kağıtla birlikte rulo halinde sarıyoruz. Soğuduktan sonra keki açıp, içine muhallebi sürüyoruz.
  6. Muzu ikiye bölüp içine diziyoruz. Rulo hali veriyoruz. Buzdolabında 1 gün bekletiyoruz. Servis yaparken istediğimiz halde süslüyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️

Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalyan Pizza
Limonlu Kek
Sebze Sote
Tavuklu Patates Salatası
Kremalı Salçalı Makarna
Krep Pizza
Hdabla | © 2025 |