Kavala Kurabiye

Kavala Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 su bardağı un (bademle kavurmak için)
  • 1 su bardağı çiğ badem (iri çekilmiş)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri için:

  • Bol pudra şekeri

Kavala Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bademleri iri biçimde doğrayın ve 1 su bardağı un ile birlikte tavada kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Hafif pembeleşince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve sıvı yağı bir yoğurma kabına alın.
  4. Pudra şekerini ekleyip güzelce karıştırın.
  5. Soğuyan unlu badem karışımını da ekleyin.
  6. Kabartma tozunu ve denetimli formda un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  7. Hamuru merdane ile açıp yuvarlak yahut yarım ay biçiminde kesin.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  9. Kurabiyelerin beyaz kalmasına dikkat edin, fazla kızartmayın.
  10. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, bol pudra şekeriyle kaplayarak servis edin. Afiyet olsun 🤗.

Kavala Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karışık Dolma (Çok Lezzetli)
Portakallı Kek
3 Çikolatalı Kurabiye (Hesaplı Triple Coholate Cookies)
Tek Hamur 3 Kurabiye
Mandalinalı Cheesecake
Pratik Mücver
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet